Postup přípravy receptu Knedlíky plněné tvarohem a zeleninou:
Žemle nebo rohlíky nakrájíme na drobné kostičky a dáme je do mísy. Přelijeme je rozpuštěným máslem a mlékem, do kterého jsme rozkvedlali celá vejce, osolíme, prosypeme moukou a promícháme. Takto připravenou hmotu necháme asi 1/2 hodiny odležet.
Mezitím si připravíme náplň. V misce smícháme tvaroh, vejce, nastrouhanou syrovou mrkev, podušený pórek, nakrájený na drobné kostičky, osolíme a okořeníme muškátovým květem a bílým pepřem. Zahustíme pšeničnou krupicí a promícháme.
Těsto rozdělíme na čtyři díly. Z každého dílu vytvoříme na pomoučeném válu plát, do jehož středu dáme 1/4 náplně. Dobře uzavřeme a z každého naplněného dílu uděláme podlouhlé knedlíky. Do hrnce vložíme vodu a přivedeme k varu. Do vroucí vody vložíme připravené knedlíky, přiklopíme poklicí a vaříme 20 minut.
Podáváme jako přílohu k drůbežímu masu s omáčkou, k pečením apod. nebo také samostatně, polité rozpuštěným máslem a s různými saláty z čerstvé zeleniny.