Postup přípravy receptu Knedlíky po maďarsku:
Housky nakrájet na kostičky, položit je na vymaštěný plech a v troubě je otoustovat do zlatova. Nechat je zchladnout a na několik minut je namočit do mléka (mléka jenom tolik, aby pokrývalo kostky)
Vejce sůl a zbytek mléka (včetně toho, co se nevstřebalo do housek) našlehat dohromady. Dovnitř zapracovat mouku, až vznikne hladké, husté, ale ještě trochu tekuté těstíčko. Nakonec dovnitř zamíchat housky.
Osolenou vodu přivéct do varu. Pomocí lžíce namočené ve vodě odměřit knedlíčky a ty vytvarovat navlhčenými dlaněmi v koule (velikost asi golfového míčku). Vložit je do vařící vody a vařit je tak dlouho, až jsou hotové, což potrvá 10-15 minut podle velikosti knedlíčků.
Vyjmout knedlíčky děrovanou naběračkou a opláchnout je ve vlažné vodě. Nechat je dobře okapat.