Použité suroviny receptu Knedlíky s krůtím masem a s omáčkou se smetanovým sýrem a houbami:
4 kulaté kynuté knedlíky (polotovar)
| sůl
| 150 g žampionů
| 1 svazek jarních cibulek
| 200 g krůtích prsou
| 2 lžíce oleje
| 400 ml vývaru (instant)
| 200 g měkkého smetanového sýra
| pepř
Postup přípravy receptu Knedlíky s krůtím masem a s omáčkou se smetanovým sýrem a houbami:
Polotovar kynutých knedlíků připravíme přesně podle návodu na obalu. Buď se vaří v osolené vodě, nebo se ohřívají v páře. Houby očistíme, nakrájíme na plátky. Jarní cibulky oloupeme a nasekáme na kolečka. Krůtí prsa omyjeme, osušíme do kuchyňské papírové utěrky, nakrájíme na plátky a opečeme na oleji dozlatova z obou stran. Přidáme nakrájené houby a jarní cibulky a při mírné teplotě vše společně asi 3 minuty podusíme. Maso podlijeme vývarem a 5 minut povaříme. Nakonec do omáčky vmícháme smetanový sýr a dochutíme ji kořením. Teplé knedlíky naservírujeme na talíř (můžeme je i napůlit) a přidáme k nim maso ve smetanové omáčce s houbami. Jídlo ozdobíme zelenou petrželkou nebo kolečky jarních cibulek.
Fotky receptu Knedlíky s krůtím masem a s omáčkou se smetanovým sýrem a houbami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!