Použité suroviny receptu Koktejlový salát s chřestem:
300 g chřestu
| 100 g mražené ryby
| 2 lžíce šlehačky
| 3 lžíce kečupu
| 1 lžička brandy
| 1 lžička citr.šťávy
| 1 vejce na tvrdo
| 4 listy hlávkového salátu
| špetka cukru,sůl,špetka pálivé papriky
| několik kousků komp. ananasu nebo jiného ovoce
Postup přípravy receptu Koktejlový salát s chřestem:
Chřest oloupeme a nakrájíme na 5 cm dlouhé kousky. Vaříme v malém množství osolené a mírně oslazené vody asi 25 min., případně použijeme konzervovaný. Vyjmeme a necháme osušit. Mezitím uvaříme rybí maso a necháme vychladnout. Ušleháme smetanu, přidáme kečup, brandy, citr.šťávu a koření. Koktejlové sklenky vyložíme opranými salátovými listy a krém do nich upravíme. Koktejlový salát obložíme chřestem, rybou a ananasem. Pak přelijeme zbytkem trochu rozředěného krému, přidáme plátky natvrdo vařeného vejce.
Fotky receptu Koktejlový salát s chřestem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
vypadá to dobře, ale čím nahradit brandy, když to doma nevedeme, špargl na zahrádce teď taky neroste a toho nádobí a času, ... na to bych se raději nechala pozvat. I když... - já už jednou otravu z mražených ryb zažila a teď již moc rybám z mrazáku nevěřím.