Vložil: | MartinaT |
Porcí: | 3 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Koláč skotského pastýře:
250 g mletého hovězího masa
| 2 cibule
| 4 karotky
| 2 lžíce worcesterové omáčky
| 2 lžíce rajčatového protlaku
| 400 ml vody
| 2 kostky hovězího bujónu
| 900 g brambor
| 2 pastináky
| 4 lžíce mléka
| sůl a pepř
Postup přípravy receptu Koláč skotského pastýře:
Na teflonové pánvi nasucho opečeme hovězí maso dohněda. Pak přidáme karotku a cibuli a ještě asi 5 minut opékáme. Poté vmícháme worcesterovou omáčku a protlak, rozdrobíme bujónové kostky a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, dobře promícháme a dusíme pod pokličkou asi 40 minut do zhoustnutí. Brambory a pastinák uvaříme v osolené vodě doměkka (cca 20 minut). Scedíme a rozmačkáme je se solí, pepřem a mlékem tak, aby vzniklo jemné pyré. Masovou směs vyklopíme do zapékací misky, narohu rozprostřeme pyré a povrch nakypříme vidličkou. Zapékáme asi 30 minut dozlatova v troubě na 200 stupňů.
Fotky receptu Koláč skotského pastýře:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!