Léto - čas jahodLéto - čas jahod Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 08.07. 2025
Dnes má svátek Nora
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kolečka z vařených žloutků

fotka Kolečka z vařených žloutků
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  ++________
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Kolečka z vařených žloutků:

náplň  | 100 g cukru moučka  | 120 g ořechů  | 100 g másla  |  rum  | 50 g čokolády strouhané  | 1 vejce  | těsto  | trocha citr. kůry  | 150 g tuku  | 100 g cukru  | 250 g hrubé mouky  | 1 vanilkový cukr  | 2 žloutky  | 2 žloutky vařené

Postup přípravy receptu Kolečka z vařených žloutků:

Vařené žloutky necháme vychladnout a prolisujeme (nastrouháme). Máslo utřeme do pěny, přidáme cukr, syrové i vařené žloutky, vanilkový cukr, citrónovou kůru a vypracujeme vláčné těsto, které necháme cca 30 minut odpočinout v lednici.

Hotové těsto vyválíme na 2-3 mm silný plát a vykrajujeme kolečka. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.

Po vychladnutí kolečka slepujeme ořechovou náplní a poléváme čokoládou. Zdobíme 1/2 mandle nebo ořechu.

Náplň: Utřeme máslo s cukrem a postupně přidáme ostatní ingredience. Nakonec dochutíme rumem.


Fotky receptu Kolečka z vařených žloutků:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Kolečka z vařených žloutků
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !