Použité suroviny receptu Kompot z jablek a hrušek s vínem:
2 lžíce rozinek
| 500 g hrušek
| 500 g jablek
| trocha citr. kůry
| 1 celá skořice
| 250 ml vody
| 250 ml červeného vína
| 250 g cukru
| 6 sušených švestek
| máta
Postup přípravy receptu Kompot z jablek a hrušek s vínem:
Jablka a hrušky omyjeme a oloupeme. Rozkrojíme na čtvrtky a zbavíme jádřinců. Citron řádně omyjeme a sloupneme z něj kůru o velikosti asi 2 měsíčků.
Do hrnce vložíme ovoce, citronovou kůru, švestky a rozinky. Vsypeme cukr, přidáme tyčinku celé skořice a zalijeme vodou a vínem. Přivedeme k varu a povaříme tak dlouho, dokud není ovoce měkké. Nesmí být však rozvařené.
Vychladlý ovocný kompot rozdělíme do mističek a zdobíme mátou.