Vložil: | Mirly |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Konšelská bašta:
8 malých cibulek
| 1 velká mrkev
| 50 dkg brambor
| 40 dkg konzerva hovězího masa
| 50 dkg konzerva rajčat
| 30 dkg mraženého hrášku
| 1/2 kostky masového bujonu
| 4 lžice smetany
| 4 lžice sekané petrželky
| 3 lžice másla
| trochu mouky, sůl, pepř
Postup přípravy receptu Konšelská bašta:
Mrkev a uvařené brambory nakrájíme na plátky, maso z konzervy bez tuku na kostky, které obalíme v mouce. Pánev zahřejeme a s jednou lžicí másla opečeme nejprve brambory a pak maso. V malém množtví vody podusíme mrkev a cibulky asi 10 minut. Vše vložíme do zapékací formy, okořeníme a přidáme odkapaná rajčata a hrášek. Výpek a tuk z masové konzervy svaříme s rajčatovou šťávou, přidáme rozdrobený masový bujon a smetanu. Osolíme, opepříme a nalijeme na pokrm, který zapečeme při 175°asi 10 minut. Hotový pokrm posypeme hustě petrželkou.
Fotky receptu Konšelská bašta:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!