Postup přípravy receptu Kopřivová velikonoční nádivka:
Uzené maso uvařte doměkka, nechte vychladnout a nakrájejte na kostičky. Rohlíky nakrájejte na středně velké kostky. Vejce rozklepněte a oddělte žloutky od bílků. Žloutky rozmíchejte ve smetaně, z bílků vyšlehejte tuhý sníh.
Rohlíky dejte do mísy, přilijte smetanu se žloutky a přidejte maso. kopřivy důkladně operte, krátce spařte ve vroucí vodě, ihned je propláchněte pod studenou vodou a nechte dobře okapat. Potom listy nasekejte na menší kousky a také přisypte do mísy.
Cibuli a stroužky česneku oloupejte. Připravenou směs promíchejte a ochuťte nadrobno nasekanou cibulí, utřeným česnekem, majoránkou, nasekanou pažitkou, solí, pepřem a vegetou. Nakonec vmíchejte olej a vyšlehaný sníh z bílků.
Připravenou směs dejte do vymazané formy, povrch uhlaďte a pečte při 180 °C asi 50 min. Hotovou nádivku vyklopte a nakrájejte na plátky. Chutná zatepla i zastudena.
Tip mladé kopřivy můžete nahradit listovým špenátem