Použité suroviny receptu Kořeněná cibulová kolečka:
2 velké cibule
| 300 g hladké mouky
| 2 lžičky soli
| 1 lžička bílého pepře
| 60 g kukuřičného škrobu
| 250 ml studené vody
| 2 žloutky z velkých vajec
| dle potřeby: rostlinný olej
| 1 citron nakrájený na trojhránky
Postup přípravy receptu Kořeněná cibulová kolečka:
Nakrájíme cibuli na kolečka. Ve středně velké míse smícháme 75 g mouky se solí a pepřem. Kolečka cibule posypeme okořeněnou moukou. V míse pak smícháme zbylou mouku, kukuřičný škrob, vodu a žloutky do těstíčka. Zahřejeme olej na 175 °C. Obalíme kolečka v těstíčku a necháme okapat. Poté kolečka zprudka osmahneme 2-3 minuty dozlatova. Vyndáme je z oleje a necháme okapat. Ozdobíme vše citronem a podáváme s kysanou smetanou, salsou, kečupem nebo švestkovou omáčkou na namáčení.
Fotky receptu Kořeněná cibulová kolečka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!