Vložil: | delli |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Kořeněná kotleta s rýží:
200 g rýže basmati
| 1 lžíce olivového oleje
| 1 lžíce jamajského koření
| 1 lžíce melasy
| 4 drobné vepřové kotlety bez kosti, celkem asi ½ kg, nebo ½ kg panenky, na silné plátky
| 1 kostka drůbežího bujonu
| 50 g kokosového krému (z konzervy)
| 1 svazek jarní cibulky
| 400 g konzerva tmavých fazolí, scezená
| sůl a pepř
Postup přípravy receptu Kořeněná kotleta s rýží:
Rýži dejte vařit podle návodu na obalu. Olej v pánvi rozehřejte, část vlijte do misky a promíchejte s kořením i melasou. Ve směsi obalte maso, osolte ho a opepřete. Pak kotlety osmahněte; z každé strany asi čtyři minuty, aby byly zlatohnědé.
Mezitím vlijte do kastrůlku 150 ml horké vody a rozpusťte v ní bujon. Vlijte kokosový krém. Cibulky očistěte a jemně pokrájejte. Vsypejte spolu s rýží i fazolemi, míchejte a zvolna prohřívejte. Je-li třeba, přilijte trochu horké vody. Rýži rozdělte na talíře, přidejte maso a zakápněte šťávou z opékání.
Jamajské koření je směs hřebíčku, skořice, tymiánu, nového koření a muškátového oříšku, ale je v ní i chilli a česnek. Něco jako pálivé perníkové koření…
Fotky receptu Kořeněná kotleta s rýží:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!