4 středně velká jablka
| 4 lžíce medu
| 1/2 lžičky mleté skořice
| jemně nastrouhanou kůru a št'ávu z 1 velkého pomeranče
| 250 g zmrazených či konzervovanýcg ostružin nebo brusinky
Postup přípravy receptu Kořeněná pečená jablka:
1. Předehřejte troubu na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. Z jablek odstraňte ostrým nožem nebo vykrajovadlem jádřinec tak, aby vznikl otvor. Každé jablko kolem dokola horizontálně nařízněte. 2. Jablka postavte do pekáčku či zapékací misky. Smíchejte med, skořici a pomerančovou kůru a vzniklou směsí vyplňte všechna jablka. Do pekáče nalijte pomerančovou šťávu.
3. Pečte 40 minut; občas ovoce přelijte vypečenou šťávou. Když jsou jablka skoro hotová, naklaďte na ně i kolem nich ostružiny(či brusinky). Vraťte pekáč do trouby asi na 10 minut, nebo dokud ostružiny nepustí šťávu. Před podáváním ještě polijte jablka šťávou a ostružinami.
Fotky receptu Kořeněná pečená jablka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!