50 g kakaa
| 250 g hladké mouky
| 1/2 lžičky prášku do pečiva
| 2 lžičky anýzu
| 125 g másla
| 1 vejce
| 75 g cukru moučka
| špetka soli
| 1 balíček vanilkového cukru
| na vál hladké mouky
| 250 g čokoládové polevy
Postup přípravy receptu Kořeněná srdíčka :
Máslo vyšleháme do pěny. Přidáme vejce, moučkový cukr, sůl a vanilkový cukr. Mouku smícháme s práškem do pečiva, kakaem a anýzem a přimícháme do vaječné směsi. Těsto přikryjeme a dáme na hodinu odpočinout na chladné místo.
Na pomoučeném vále vyválíme těsto natenko. Vykrajujeme srdíčka o velikosti asi 5 cm, kterými poklademe plech vyložený pečícím papírem. V předehřáté troubě (elektrický sporák 175 °C/plynový stupeň 2) pečeme asi 8 - 10 minut.
Čokoládovou polevu rozpustíme podle návodu na obalu ve vodní lázni. Polovinu srdíček namáčíme v rozpuštěné polevě. Necháme ztuhnout.
Z jedné dávky uděláte asi 40 kousků.
Fotky receptu Kořeněná srdíčka :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!