Vložil: | evabel |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 157 |
|
|
Použité suroviny receptu Kořeněné francouzské brambory s uzeným masem:
30 dkg uzeného masa
| 8 ks brambor
| 1 sáček mražené zeleniny (jakékoliv podle chuti)
| 2 ks bílé papriky
| 10 dkg strouhaného sýra eidam
| 4 ks vejce
| podle chuti: lahůdková cibulka
| koření na americké brambory
| máslo
| mléko
| sladká mletá paprika
Postup přípravy receptu Kořeněné francouzské brambory s uzeným masem:
Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Uzené maso nakrájíme na kostičky a papriky na proužky. Pekáček vymažeme máslem, dno poklademe plátky brambor, které osolíme a zároveň i okořeníme směsí na americké brambory, přidáme nakrájené uzené maso, posypeme mraženou zeleninou a paprikami. Vrstvy opakujeme. V mléce rozšleháme vejce a přilijeme do pekáčku. Dáme zapéct do předem vyhřáté trouby na 30 minut. Poté vyjmeme, přidáme plátky másla, posypeme strouhaným eidamem, lahůdkovou cibulkou a poprášíme sladkou mletou paprikou. Dáme dopéct ještě na 10 minut.
Fotky receptu Kořeněné francouzské brambory s uzeným masem:
Fotky vložil: evabel,Vikitorie,alenab,liddduska