Postup přípravy receptu Kuře s americkou nádivkou:
Nejprve si připravíme nádivku. Housky nakrájíme na menší kostičky, dáme je do misky a pokapeme mlékem a rozpuštěným máslem. Očistíme si celer, mrkev a cibuli a všechnu zeleninu nahrubo nastrouháme (každé zeleniny by měla být zhruba jedna vrchovatá polévková lžíce) a přidáme k navlhčené nakrájené housce. Okořeníme pepřem, tymiánem a rozmarýnem a přidáme polévkovou lžíci propláchnutých rozinek. Nakonec vmícháme celá vejce a dobře celou hmotu na nádivku promícháme. Kuře opláchneme, osušíme a zevnitř i zvenku osolíme. Nádivku naplníme do břišní dutiny a dutinu zašijeme nití nebo uzavřeme jehlou na závitky. Zůstane-li nám ještě trochu nádivky, můžeme jí vyplnit i dutinu po krku kuřete - samozřejmě ji také uzavřeme, aby nádivka během pečení nevytékala. Takto naplněné kuře položíme prsíčky dolů do pekáče, podlijeme asi 200 ml vody a potřeme směsí rozpuštěného másla smíchaného s grilovacím kořením, pepřem a citrónovou šťávou. Celková doba pečení kuřete je minimálně jednu hodinu (záleží na velikosti kuřete). Během pečení kuře potíráme připravenou směsí a asi po 40 minutách ho obrátíme prsíčky nahoru. Po upečení kuře vyjmeme, do šťávy přimícháme zbytek směsi, kterou jsem kuře při pečení potírali a necháme chvíli provařit. Kuře naporcujeme a podáváme s bramborem a zeleným salátem.