Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 25 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Kořeněné japonské nudle:
500 g čerstvých japonských nudlí
| 350 g bílého zelí, nadrobno pokrájeného
| 175 g mrkve, nakrájené na plátky
| 100 g fazolek
| 3 lžíce sladké chilli omáčky
| 1 lžíce sezamových seínek
| 1 lžíce slunečnicového oleje
| 1 červená cibule, nakrájená na plátky
| 2 šalotky nakrájené na plátky
Postup přípravy receptu Kořeněné japonské nudle:
Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu. Přidejte japonské nudle a 2-3 minuty povařte. Nechte důkladně okapat. Nudle dobře promíchejte se sezamovým olejem a semínky. Ve velkém rozehřátém woku rozpalte slunečnicový olej. Přidejte do woku plátky cibule, zelené fazolky, plátky mrkve a pokrájené zelí a za stálého míchání 5 minut smažte. Přidejte do woku sladkou chilli omáčku a za občasného míchání povařte další 2 minuty. Přidejte do woku sezamové nudle, důkladně promíchejte a prohřejte další 2-3 minuty. (chcete-li podávat nudle samostatně, přemístěte je do servírovacích misek.) Přemístěte japonské nudle s kořeněnou zeleninou do zahřátých servírovacích misek, posypte je na ozdobu plátky jarní cibulky (šalotky) a ihned podávejte.
Fotky receptu Kořeněné japonské nudle:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!