Postup přípravy receptu Kořeněné kuřecí plátky na smetaně:
Kuřecí plátky zlehka naklepeme a naložíme do marinády.
Příprava marinády: 1 bobkový list rozlámeme na kousky a pak s kuličkami červeného pepře a lístky sušené šalvěje rozdrtíme v hmoždíři. Přesypeme do misky, přidáme ½ lžičky mletého zázvoru,asi ½ lžičky červené papriky, špetku tymiánu a mletého rozmarýnu, trochu soli. Zalijeme olejem (100 - 150 ml), přidáme lžíci kečupu, prolisovaný česnek a důkladně promícháme.
Marinádou důkladně potřeme z obou stran plátky masa a necháme v chladu uležet. Nejlépe do druhého dne, nebo alespoň hodinu.
Marinované plátky zprudka usmažíme po obou stranách. Pokud nám zbyla v misce marináda, přilijeme ji pod maso. V malém množství vody ještě rozmícháme lžíci kečupu a maso podlijeme. Za mírného ohřívání necháme část vody vysmažit, když kečup začne pod masem houstnout, přilijeme do pánve i smetanu a jen krátce necháme projít varem. Podle chuti přisolíme.
Kořeněné kuřecí plátky na smetaně podáváme s upečenými brambory nebo hranolky.