Postup přípravy receptu Kořeněný fazolový guláš:
Červené konzervované fazole přelijeme z plechovky na cedník, propláchneme a necháme odkapat. Cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Obě papriky omyjeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostičky. Řapíky celeru omyjeme a nakrájíme najemno.
Na pánvi zahřejeme dvě lžíce olivového oleje, přidáme cibuli, prolisovaný česnek a pár minut restujeme. Poté přidáme fazole, papriky, celer, konzervovaná rajčata a důkladně promícháme. Dále ke směsi přidáme kmín, mletou sladkou papriku a do směsi rozdrobíme kostku zeleninového vývaru, promícháme, přikryjeme poklicí a za občasného míchání dusíme zhruba 30 minut. Podle potřeby podléváme vodou, aby se směs nepřipálila.
Až jsou papriky měkké, je guláš hotový. Fazolový guláš servírujeme na talíře, ozdobíme mletou paprikou a podáváme s tmavým chlebem.