4 mrkve, nakrájené na tenké špalíčky
| 4 plátky anglické slaniny (proužky)
| 1 lžička olivového oleje
| 2 lžičky strouhaného zázvoru
| 2 lžíce krupicový cukr
| 1 pomeranč - nastrouhaná kůra a štáva
| 2 lžíce sherry octa (nebo jablečného octa)
| 1/2 lžičky mleté skořice
| 4 hrsti špenátových lístků
| 500 g řepy - povařené a nakrájené na osminky
Postup přípravy receptu Kořeněný salát:
Mrkev 2 minuty povaříme v osolené vodě. Necháme okapat. Slaninu vyškvaříme na pánvi s troškou oleje, vyndáme. Do pánve dáme zázvor, cukr, pomerančovou štávu a kůru, ocet a skořici. Necháme 2 minuty probublat, přidáme řepu a mrkev a minutu prohřejeme. Špenát a slaninu dáme do mísy, přidáme řepu s mrkví a zákápneme kořeněnou zálivkou z pánve.
Fotky receptu Kořeněný salát:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!