dle chuti: mletý bílý pepř
| 1 lžička cukr
| 2 ks kuřecí prsní řízky
| 200 ml smetana ke šlehání
| 4 - 6 lžic rum
| 1 - 2 lžic rozinky
| dle potřeby: olivový olej
| 2 lžíce olej
| 300 g těstoviny (vřetena)
| 1 ks cibule
| dle chuti: sůl
| 250 g cuketa nebo dýně
| 1 ks jablko
| dle chuti: sójová omáčka
Postup přípravy receptu Kostelecká masová směs:
Maso nakrájíme na kostky. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Cuketu nebo dýni a jablko očistíme a nakrájíme na kostičky. Rozinky namočíme na chvíli do rumu.
Na oleji zesklovatíme cibuli. Přidáme cukr, sůl, pepř a necháme zrůžovět. Přidáme maso a dusíme. Když se maso zatáhne, přidáme na kostičky nakrájenou cuketu a jablko. Dusíme doměkka. Pak přidáme rozinky i s rumem, zalijeme smetanou a krátce povaříme. Nakonec ochutíme sójovou omáčkou.
Podáváme s vařenými těstovinami.
Fotky receptu Kostelecká masová směs:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!