Postup přípravy receptu Kotleta v houbové omáčce:
Kotlety omyjeme a osušíme. Naklepeme a na okraji je mírně nařízneme aby při pečení nezkroutily.
Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Očištěné houby nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpálíme olej a vepřové kotlety na něm zprudka po obou stranách opečeme. Kotlety vyndáme a uchováme v teple.
Ve výpeku po kotletách rozehřejeme máslo, nasekanou cibuli osmachneme dozlatova a přidáme pokrájené houby. Necháme je na cibulce asi 5 min. opékat a pak podlijeme 50 ml vody, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme cca 20 min. Podle potřeby podléváme. ke konci dušení vložíme k houbám kotlety ještě dobře prohřát. Mléko rozmícháme se smetanou, nalijeme k masu s houbami a necháme přejít varem. Podáváme k tomu rýři.