Postup přípravy receptu Kotlety Dandy:
Kotlety opláchneme, osušíme, naklepeme a osolíme. Na oleji je osmahneme, ale pozor, pouze do poloměkka!! Narovnáme je do zapékací misky nebo pekáče a potřeme je připravenou šťávou ze dvou lžic sojové omáčky a 200 ml červeného vína. Zbytkem šťávy kotlety podlijeme, zapékací misku přikryjeme (stačí potravinovou fólií) a necháme nějakou dobu v chladnu. Špek pokrájíme na malé kostičky a osmažíme na másle dozlatova. Připravíme si nádivku: rohlíky pokrájíme na kostičky, dáme do mísy a zalijeme mlékem. Přidáme dvě vejce, osolíme, opepříme, zalijeme osmaženým špekem a máslem. Přidáme jemně umletá drůbeží játra, na špičku nože muškátového květu a nasekanou zelenou petrželku. Vše zamícháme. Na připravené kotlety poklademe nádivku a vše zapékáme v rozehřáté troubě asi 20 minut. Poté na zapečené kotlety hustě nasypeme sýrovou směs - nahrubo strouhaný sýr s jemně pokrájenými třemi druhy paprik. Zapékáme ještě asi 5 minut. Podáváme s bramborem.