Použité suroviny receptu Kotlety na calvadosu s medem:
4 telecí (případně vepřové) kotlety
| sůl
| 1/2 lžičky zeleného pepře (nebo směsi čtyř pepřů)
| 4 velká zelená jablka
| 100 g krystalového cukru
| 3 lžíce olivového oleje
| 4 lžíce medu
| 1 limetka
| 20 ml calvadosu
| 80 g másla
| čerstvý rozmarín na ozdobení
Postup přípravy receptu Kotlety na calvadosu s medem:
Kotlety jemně naklepeme mezi dvěma listy potravinové fólie. Pak je osolíme a posypeme čerstvě umletým zeleným pepřem (nebo směsí čtyř pepřů). Z jablek vykrojíme jádřince a dužinu nakrájíme na silnější kolečka, která lehce obalíme v krystalovém cukru. Kotlety opékáme na rozpáleném olivovém oleji asi 5 minut z každé strany, vyjmeme je a udržujeme teplé. Do pánve vložíme obalená jablka, která opečeme dozlatova z obou stran. Do výpeku přidáme med, šťávu z jedné limetky a calvados. Do omáčky vmícháme máslo (tím ji lehce zahustíme). Šťávu už dále nevaříme, jen dobře promícháme, aby se všechny ingredience spojily. Opečené kotlety servírujeme na plátcích jablek. Přelijeme je ochuceným výpekem a těsně před podáváním ozdobíme větvičkami čerstvého rozmarýnu.
Fotky receptu Kotlety na calvadosu s medem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!