Postup přípravy receptu Kotlety na zázvoru:
Kotlety vykostíme, naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme škrobem. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, pokud máme čerstvý zázvor, oloupeme jej a nakrájíme na tenké plátky. Kotlety opečeme na rozpáleném oleji z obou stran, vyjmeme je a dáme na teplo. Do zbylého tuku vhodíme nakrájenou cibuli a plátky zázvoru (nebo lžičku zázvoru) a lehce osmahneme. Vrátíme kotlety, podlijeme vínem a připraveným vývarem a dusíme asi 20 minut. Ke konci přidáme citronovou šťávu, sojovou omáčku, glutasol a mírně přisladíme. Nakonec zahustíme lžící škrobu, kterou jsme předem rozmíchali ve studené vodě. Necháme krátce přejít varem a odstavíme. Jako přílohu podáváme vychlazený salát z červeného zelí.