Vložil: | Madarona |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Kotlety s červeným zelím:
4 velké brambory, rozkrájené na úzké klínky
| 2 lžíce olivového oleje
| ½ červeného zelí bez košťálu, nakrájeného najemno
| 1 oloupanou, rozpůlenou a pokrájenou cibuli
| 2 lžíce zavařených brusinek nebo džemu
| 1 oloupané, zbavené jádřince a pokrájené jablko
| 4 vepřové kotlety
| 2 lžičky kremžské hořčice
| pepř
| sůl
Postup přípravy receptu Kotlety s červeným zelím:
Předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 °C. Brambory vložte na velký plech, zakápněte je lžící olivového oleje a obalte je v něm. Pečte dozlatova; stačí přibližně deset minut.
Mezitím rozpalte zbytek oleje ve velké pánvi nebo woku a přihoďte červené zelí a cibuli. Rychle smažte asi pět minut a poté přidejte brusinky, jablko a čtyři lžíce vody. Přikryjte pokličkou a nechte deset až patnáct minut dusit, podle toho, jak tence jste pokrájeli zelí.
Až přiklopíte zelí, rozetřete na vrchní stranu kotlet hořčici a vložte je na plech. Pečte čtvrt hodiny, aby bylo maso propečené a pěkně zhnědlo. Zelí případně osolte, opepřete a podávejte k hořčičným kotletám a pečeným bramborám.
Fotky receptu Kotlety s červeným zelím:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!