Postup přípravy receptu Kotlety s jablky:
V misce prošlehejte med s jablečnou šťávou, šalvějí a olejem. Osolte a opepřete. Vložte do marinády kotlety, důkladně je obalte a nechte dvacet minut odpočívat. Rozpalte gril nebo rozehřejte grilovací či jinou těžkou pánev. Kotlety grilujte nebo opékejte tři až čtyři minuty, pokud je grilujete, potírejte je částí zbylé marinády. Osminky jablek protáhněte marinádou v misce a přidejte na pánev nebo na plech k masu. Obraťte maso a oboje opékejte ještě 3 minuty, až maso zkřehne a jablka zezlátnou. Mezitím přiveďte v kastrůlku k varu zbylou marinádu. Nechte svařit na třetinu původního objemu. Osolte, opepřete, případně dochuťte citronovou šťávou. Kotletky podávejte nejlépe s rýží a fazolkami.