Postup přípravy receptu Kotlety se slaninou a celerem:
Kotlety omyjeme, osušíme a odstraníme kosti. Do každé prořízneme ostrým nožem kapsu. Řapíkatý celer očistíme a nakrájíme na kousky. Z jablek vykrojíme jádřince a dužinu nařežeme na kostičky stejně jako anglickou slaninu. Celer orestujeme zprudka na rozpuštěném másle, pak přidáme anglickou slaninu a nakrájené jablko. Dochutíme solí, přilijeme jablečný mošt a asi 5 minut podusíme. Náplň necháme zchladnout. Celerovo-jablečnou směsí naplníme kapsy v kotletách, které uzavřeme párátkem nebo jehlou. Kotlety osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na oleji. Dozlatova opečené kotlety vyjmeme z pánve a ve výpeku orestujeme nakrájenou šalotku. Osmaženou šalotku a zbytek náplně vložíme do zapékací mísy, navrch položíme opečené kotlety, podlijeme vývarem a zapečeme 15 minut v troubě vyhřáté na 190 stupňů Celsia. Vhodnou přílohou jsou například vařené brambory.