Vložil: | Popocatepe |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 15 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Krabí krém :
200 g krabích tyčinek,
| 100 g sterilovaného celeru,
| 1 malá cibule,
| 1 vejce natvrdo,
| 100 g majonézy,
| 2 lžíce hustého jogurtu,
| 2 lžička citrónové šťávy,
| 1 lžička worcestrové omáčky,
| 1 lžíce drobně nasekané žluté kapie
| větvička rozmarýnu
| 4 sherry rajčata
Postup přípravy receptu Krabí krém :
1. Krabí tyčinky a celer bez nálevu nasekáme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme velice jemně, vejce oloupeme a nakrájíme. Všechno nasypeme do mísy a promícháme. Majonézu rozmícháme s jogurtem, citrónovou šťávou, worcestrem. Všechno podle chuti osolíme, zamícháme a nalijeme do mísy k ostatním surovinám - řádně promícháme.
2. Pomazánku necháme v chladničce dobře vychladit, asi 30 minut. Podáváme ji namazanou na plátcích veky nebo kouscích vydlabaných salátových okurek. Zdobíme kapií, rozmarýnem a rajčátky.
Tip: když nemám vejce uvařené natvrdo, udělám na pánvičce míchané, po vychladnutí rozmačkám vidličkou a přidám do pomazánky. Dále nedávám worcestrovou omáčku a používám Bylinkové koření od Gefra.
Fotky receptu Krabí krém :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!