100 g měkkého tvarohu
| 3 lžičky sardelové pasty
| 1 lžíce kaparů
| 1 svazek petrželky
| Majonéza:
| 1/4 l oleje
| 2 žloutky
| 1 lžička citr. šťávy
| dle chuti: bílý pepř, sůl a špetička cukru
| 1 lžička hořčice
Postup přípravy receptu Istrijská pomazánka:
Při přípravě majonézy je důležité, aby všechny ingredience měly všechny stejnou pokojovou teplotu (nejlépe z lednice). Žloutky utřeme do hladka s citrónovou šťávou, hořčicí a špetičkou moučkového cukru. Po kapkách vmícháme olej a utřeme do husta. Do hotové majonézy přimícháme sekanou petrželku s pažitkou, sůl a bílý pepř. Kapary jemně usekáme. Do ochucené majonézy vmícháme tvaroh, sekané kapary a sardelovou pastu. Důkladně promícháme a dáme na půl hodiny do ledničky. Dobře vychlazenou pomazánku mažeme na plátky bílého chleba. Ozdobíme sekanou pažitkou nebo natí mladé cibule.
Fotky receptu Istrijská pomazánka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!