Použité suroviny receptu Krakonošovy uzené knedlíky:
400 g uzeného masa
| 300 g hrubé mouky
| 200 ml mléka
| 4 vejce
| 6 starších rohlíků, nakrájených na kostičky a usušených v troubě
| sůl
| pepř
| trochu muškátového oříšku
| 1 velkou cibuli, jemně nakrájenou
| 2 lžíce sádla
Postup přípravy receptu Krakonošovy uzené knedlíky:
Uzené maso pokrájejte na kostičky, v míse smíchejte s rohlíky a moukou. Přidejte mléko, vejce, petrželku, sůl a koření. Dejte vařit hrnec vody.
Na sádle osmažte cibulku a přidejte ji do těsta. Všechny přísady smíchejte a nechte chvilku odpočinout. Navlhčenýma rukama utvořte koule velikosti tenisáku; vařte je půl hodiny. Vyjměte pomocí dírkované či drátěné naběračky a vidličkou propíchejte, aby mohla uniknout pára.
Fotky receptu Krakonošovy uzené knedlíky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!