Vložil: | Katyakaty |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Krakonošův dlabanec:
1 varianta:
| 500 g plecka
| 200 g točeňáku
| 1 cibule
| 200 g žampiónů
| sůl
| pepř
| 2 - 3 lžíce kečupu
| olej
| 200 g cihly
| 2 varianta:
| čerstvé houby na smaženici
| pepř
| sůl
| 1 cibule
| 1 lžíce koření na čínu
| zakysaná smetana
| Na bramboráky:
| 750 g syrových nastrouhaných brambor
| česnek podle chuti, 2 vejce, polohrubá mouka podle potřeby na zahuštění těsta, sůl, pepř, kmín, majoránka, 2 lžíce petrželky
Postup přípravy receptu Krakonošův dlabanec:
I.varianta - masová směs: Maso se nakrájí na malé kostičky, salám i žampiony na plátky, cibule na kostičky. A všechno se dá dusit na olej. Na závěr se přidá kečup a nechá se ještě chvilku povařit. II.varianta - houbová smaženice: Na olej se dá pokrájená cibule a pokrájené houby, osolí se opepří a přidá se koření na čínu a všechno se podusí do měkka. Na závěr se přidá zakysaná smetana. Na bramboráky:
Vypracujeme těsto a dáváme smažit na rozpálený olej. Usmažíme větší bramboráky. Na polovinu bramboráku dáme směs masa nebo smaženice a přehneme. Bohatě posypeme najemno nastrouhanou cihlou.
Fotky receptu Krakonošův dlabanec:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!