Postup přípravy receptu Králičí guláš na houbách:
Maso z hřbetů králíka odkostíme a dobře očistíme. Nakrájíme na menší kousky. Na másle s trochou oleje zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme kousky masa. Krátce orestujeme a přikryjeme poklicí. Necháme chvíli vypékat a pak podlijeme trochou vody nebo vývaru a přidáme bobkový list s gulášovým kořením.
Maso průběžně promícháváme a podléváme, asi po 20-ti minutách přisypeme sušené houby a jemně nakrájený česnek. Maso dále pečeme, dokud není měkké.
Před dokončením zasypeme hladkou moukou, s masem ji dobře promícháme a za stálého opatrného míchání přilijeme mléko. Ještě chvíli povaříme, přisolíme. Podle chuti a potřeby připravíme více zahuštěné omáčky tak, že v hrnku rozmícháme mouku s trochou mléka, přidáme ji k masu a doplníme vodou, vývarem nebo mlékem podle potřeby.
Guláš z králíka na houbách podáváme s houskovým knedlíkem, vynikne však také s dobrými těstovinami.