Vložil: | Aknels |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Králičí hřbet na víně:
2 králičí hřbety
| 150 g prorostlého špeku
| asi 3 dl masového vývaru
| 2,5 dl suchého červeného vína
| 2 lžíce lučiny
| 1 lžíce brusinkové marmelády
| hrst čerstvého tymiánu a rozmarýnu
| 10 kuliček jalovce
| mletý pepř
| sůl
| Hrušky:
| 2 větší pevné hrušky
| brusinková marmeláda
| cukr
Postup přípravy receptu Králičí hřbet na víně:
Králičí hřbety podél páteře nařízneme a naplníme nasekanými bylinkami s rozdrceným jalovcem. Maso osolíme, opepříme, vložíme do pekáčku, poklademe plátky špeku a pečeme 20-30 minut v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia. Během pečení maso několikrát přelijeme masovým vývarem a vínem. Deset minut před koncem pečení odstraníme z masa špek, přelijeme ho výpekem a dopečeme doměkka. Hotové maso vyjmeme z pekáčku a uložíme v teple. Zbylou tekutinu z pekáčku přecedíme do kastrolu, necháme přejít varem a promícháme s lučinou a brusinkovou marmeládou. Maso nakrájíme na plátky, přelijeme ochucenou šťávou a podáváme s hruškami.
Hrušky: Vodu hodně osladíme a svaříme na sirup. Omyté hrušky rozpůlíme, vložíme do cukrového sirupu a na slabém plameni povaříme asi 10 minut. Vyjmeme je, necháme odkapat, vydlabeme jádřince a vzniklé otvory naplníme brusinkovou marmeládou.
Fotky receptu Králičí hřbet na víně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!