Použité suroviny receptu Králičí hřbet plněný kachním masem s bílými hřiby a hruškovou omáčkou:
600 g králičího hřbetu
| 120 g kachních prsou
| 80 g bílých hřibů
| 4 g soli
| 2 g mletého bílého pepře
| 2 g koření na zvěřinu
| 20 g slaniny
| 40 g cibule
| HRUŠKOVÁ OMÁČKA:
| 120 g hrušek
| 60 ml červeného vína
| 1 g soli
| špetka bílého pepře
| 8 g škrobu
| nepatrně skořice
Postup přípravy receptu Králičí hřbet plněný kachním masem s bílými hřiby a hruškovou omáčkou:
Do odblaněného králičího hřbetu prořízneme kapsu, kterou naplníme nasekaným kachním masem, do kterého přidáme nakrájené hřiby, dochutíme solí, bílým pepřem a kořením na zvěřinu. Hřbet sklepneme paličkou a okořeníme na povrchu. Z cibule a slaniny připravíme základ, na kterém hřbet opečeme a dáme dopéct do trouby na 200°C.
HRUŠKOVÁ OMÁČKA:
Hruškovou dužinu nakrájíme a podusíme na víně s kořením. Směs rozmixujeme, povaříme a zahustíme škrobem.
Fotky receptu Králičí hřbet plněný kachním masem s bílými hřiby a hruškovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!