Postup přípravy receptu Králičí maso v marinádě:
Králičí maso (případně kuřecí či krůtí) nakládáme do marinády zhruba den předtím, než ho chceme podávat. Lze použít jak maso s kostmi, tak i bez kostí. Rozdělíme ho však na menší díly, protože bude lépe vstřebávat marinádu a bude se také lépe servírovat. Dáme ho do kastrolu, ve kterém ho budeme péct. Přidáme oloupané a na plátky nakrájené žampiony a nakládané cibulky vcelku. Potom si připravíme marinádu smícháním výše uvedených surovin a nalijeme ji na maso. Kastrol přikryjeme a maso necháme marinovat do druhého dne. Hodinu před podáváním kastrol s masem dáme do trouby rozehřáté na 200 stupňů a vše upečeme. Podlévat se prakticky nemusí, stačí jen občas zkontrolovat, zda již maso není měkké. Podáváme s rýží, ale ve slavnostnější variantě i s hranolky. Ozdobíme čerstvou zeleninou.