Postup přípravy receptu Králičí stehna na černém pivě:
Cibuli i kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Králičí stehna opláchneme, osušíme, posolíme, prošpikujeme anglickou slaninou a po obou stranách prudce opečeme na rozpáleném oleji. Vyjmeme je a uchováme v teple. Na témž oleji orestujeme pokrájenou zeleninu, přidáme rajčatový protlak, cukr, citron, všechno koření, švestková povidla, promícháme a znovu orestujeme. Poté zastříkneme octem, zalijeme tmavým pivem, v případě potřeby i trochou teplé vody a krátce povaříme. Vložíme opečená králičí stehna a pod pokličkou dusíme doměkka. V případě potřeby podléváme vodou.
Zatím si připravíme z másla a mouky světlou jíšku (nebo použijeme hotovou jíšku).
Měkké maso vyjmeme. Do šťávy přidáme jíšku rozmíchanou v několika lžících vody, rozšleháme metličkou, dosolíme a provaříme. Do omáčky přidáme polovinu připraveného brusinkového kompotu (zbytek si necháme na ozdobení).
Králičí stehno na talíři polijeme omáčkou a ozdobíme plátkem citronu s brusinkami. Jako příloha jsou vhodné houskové nebo špekové knedlíky.