Postup přípravy receptu Králičí stehna v jogurtu:
Cibuli oloupeme a jemně nastrouháme. Česnek oloupeme a prolisujeme, přidáme k cibuli. Okořeníme zázvorem, Vegetou, přidáme citrónovou šťávu a promícháme. Králičí stehna spaříme horkou vodou, vyjmeme a potřeme jogurtovou směsí. Naskládáme do misky, zbytek směsi přelijeme přes maso, misku přiklopíme a necháme v chladnu alespoň 2 hodiny odležet (můžeme i přes noc).
Na pánvi rozpálíme malé množství oleje a stehna na něm opečeme po obu stranách. Vložíme do zapékací misky, pokapeme zbylým tukem, podlijeme velmi málo vodou a vložíme do předehřáté trouby. Občas kontrolujeme. Ke konci pečení, když je maso již měkké, zalijeme zbytkem marinády, odklopíme pokličku a necháme vytvořit kůrčičku.
Podáváme s bramborem (případně s rýží). Můžeme doplnit čerstvou nebo tepelně upravovanou zeleninou. Na obrázku je jako zeleninová příloha použita mražená zeleninová směs z brambor, baklažánů a pečených paprik.