Postup přípravy receptu Králík Marengo:
Králíka rozdělíme na porce. Zahřejeme olej s 50 g másla, opečeme kousky králíka, posypeme je moukou a necháme opéci dozlatova. Přidáme nasekané cibule a česnek a rovněž je trochu opečeme. Rajský protlak rozředíme vývarem, spolu s vínem přidáme ke králíkovi, osolíme a opepříme. Přikryjeme a vaříme jednu hodinu. Žampiony oloupáme a nakrájíme na silnější plátky, přidáme ke králíkovi a vaříme dalších 30 minut. Topinkový chleba nakrájíme na trojúhelníčky a opečeme na zbytku másla.
Pokud na konci vaření zbývá ještě mnoho omáčky, povaříme ještě chvíli odkryté. Ochutnáme a dochutíme.
Králíka se žampiony dáme do mísy, obložíme topinkami a vše polijeme omáčkou. Hojně posypeme petrželí.