Postup přípravy receptu Králík na česneku a cibuli:
Do oleje vymačkáme česnek, přidáme sůl, směsí pomažeme kousky králíka a necháme 1 den uležet. Druhý den na pánvi a sádle necháme zesklovatět nakrájenou cibulku a slaninu ( nemusí být na malé kousky) a přidáme králíka, kterého opečeme z obou stran. Potom králíka podlijeme a dusíme pod pokličkou doměkka. Králíka můžeme nechat změknout v papiňáku a potom ho dodělat na pánvi. Měkkého králíka vyndáme z pánve a přidáme mouku, kterou uděláme jako tmavou jíšku. Přilijeme 3 dcl vody a mixérem s nožíčkama lehce rozmixujeme. Anglická nemusí být na kaši. Dochutíme a jestli chceme mít tmavší šťávu, přidáme trochu sojovky (originál, víc barví). Sojovka je tam znát, tak s rozvahou. Podáváme s rýží nebo s bramborovými knedlíky.