Postup přípravy receptu Králík na česneku dle babičky:
1. Troubu předehřejte na 200 stupňů, horkovzdušnou na 180. Králíka opláchněte, osolte a položte do pekáče. Potřete maso lžící sádla, druhou vložte dovnitř společně se dvěma oloupanými stroužky česneku a kuličkami pepře. Podlijte polovinou hrnku studené vody a posypte kmínem a solí. Pekáč přiklopte druhým, stejně velkým, nebo použijte alobal a těsně jím nádobu uzavřete. Vložte do trouby.
2. Po půlhodině pečení králíka přelijte výpekem, znovu zakryjte, snižte teplotu o 20 stupňů a pečte další půlhodinu.
3. Zbývající stroužky česneku rozetřete se špetkou soli. Pastou potřete maso a dopékejte ještě další, třetí půlhodinu. Na posledních patnáct minut odstraňte alobal a případně vypněte horkovzdušný oběh, aby se maso nevysušilo.
4. Upečeného králíka vyjměte z pekáče a odstraňte z břišní dutiny pepř. Rozdělte maso na jednotlivé porce. Šťávu přeceďte do kastrůlku, poprašte moukou a povařte do zhoustnutí.
Bramborové knedlíky dělávaly babičky z brambor uvařených den předem. Když budete postupovat dost rychle, aby těsto nestačilo zřídnout, podaří se vám i z horkých brambor: 600 g brambor uvařte ve slupce doměkka, okamžitě oloupejte a prolisujte nebo nastrouhejte. Vpracujte 300 g dětské krupičky, jedno malé vejce a půl lžičky soli. Utvořte dvě šišky a hned je zavařte do velkého hrnce vroucí osolené vody. Za dvacet minut budou knedlíky hotové.