Použité suroviny receptu Králík na dijonské hořčici se sladkým bramborem:
200 g králičích filet
| 2 lžíce oleje
| 1 lžíce dijonské hořčice
| 1 sladký brambor
| 1 cibule
| 150 ml bílého vína
| 100 ml smetany
| 150 ml omáčky demi glas
| estragon
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Králík na dijonské hořčici se sladkým bramborem:
Očištěné králičí filety nakrájíme na kostky. Cibuli nadrobno nasekáme. Lístečky estragonu otrháme ze snítek a pak je také nasekáme nadrobno.Sladký brambor oškrábeme a dáme asi na 20 minut povařit do slané vody.
Na vaření si připravíme malý hezký kastrůlek, ve kterém můžeme hotové jídlo i podávat.
Na slunečnicovém oleji orestujeme králičí kostky, trochu je opepříme a osolíme a přidáme nasekanou cibulku. Po chvíli přidáme dijonskou hořčici, znovu opatrně přichutíme solí a pepřem a restujeme až je maso měkké.
Potom je podlijeme bílým vínem a zasypeme nasekaným estragonem.
Necháme minutku provařit, vlijeme asi deci smetany a po chvíli přimícháme ještě jeden a půl deci omáčky demi glas. Zatímco omáčka v kastrůlku pobublává, vyndáme z vody hotový uvařený brambor a nakrájíme ho na kostičky. Ty opatrně nasypeme do vařící omáčky a necháme všechno ještě 5 minut povařit
Fotky receptu Králík na dijonské hořčici se sladkým bramborem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!