Vložil: | Danysek |
Porcí: | 3 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Králík na hořčici ve slaninovém kabátku:
2 hřbety z králíka
| 1 lžíce francouzské hořčice
| 8 plátků anglické slaniny
| trocha nastrouhané citr.kůry
| 2 lžíce másla
| 1 šálek přírodního bílého vína
| 2 rajčata
| 1 lžíce nasekané petrželky
| mletý pepř
| tymián
| sůl
Postup přípravy receptu Králík na hořčici ve slaninovém kabátku:
Králičí hřbet potřeme hořčicí, osolíme, lehce posypeme tymiánem, důkladně zabalíme do slaninových plátků a sepneme párátky. Na pekáčku hřbet zalijeme rozpuštěným máslem, posypeme nastrouhanou citrónovou kůrou, podlijeme vínem a pečeme doměkka. Při pečení stále podléváme vypečenou šťávou. Měkké maso vyjmeme a vypečenou šťávu podle chuti dosolíme a dopepříme. Na talíř pak narovnáme kolečka rajčat, porce masa a přelijeme výpekem.
Fotky receptu Králík na hořčici ve slaninovém kabátku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!