1 králík
| 1 balíček hrozinek
| 1-2 cibule
| 3-4 stroužky česneku
| 1 bobkový list
| dle chuti bílé víno
| dle chuti šafrán
| dle chuti cayenský pepř
| dle chuti sůl
| olej
Postup přípravy receptu Králík na šafránu:
Králíka rozporcujeme na jednotlivé porce potřeme solí a cayenským pepřem. Cibulku oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Na rozpáleném oleji porce králíka ze všech stran opečeme. Poté ho vyjmeme a odložíme stranou. Česnek oloupeme, pokrájíme na jemné plátky a spolu s cibulkou dáme do pekáčku s výpekem a krátce osmahneme. Porce králíka vrátíme zpátky a pokryjeme polovinou opečené cibule. Přilijeme bílé víno s rozmíchaným šafránem. K masu přidáme hrozinky a bobkový list a vše na velmi mírném ohni dusíme přikryté 40 minut. Příloha - rýže.
Fotky receptu Králík na šafránu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!