Použité suroviny receptu Králík na šalvěji s hlívou ústřičnou:
1 mladý králík
| sůl, pepř
| 6 lžic olivového oleje
| 4 lžíce pikantní hořčice
| 3 červené cibule
| 4 stroužky česneku
| 350 g hlívy ústřičné
| 500 ml suchého červeného vína
| 10 ml brandy
| 10 lístků čerstvé šalvěje
| hladká mouka
Postup přípravy receptu Králík na šalvěji s hlívou ústřičnou:
Králíka rozdělíme na 6-8 porcí, osolíme, opepříme a na oleji opečeme. Vyndáme z pánve a potřeme hořčicí. Na výpeku orestujeme na osminky nakrájenou cibuli, hlívu ústřičnou a česnek. Dáme zpět králíka, zalijem 1/4 l vína a pod pokličkou dusíme asi 30 minut. Poté přilijeme zbylé víno a opět dusíme 30 minut. Nakonec přisypeme nahrubo nasekané lístky šalvěje a chvilku provaříme. Šťávu zahustíme a dochutíme brandy. Podáváme s bramborem.
Fotky receptu Králík na šalvěji s hlívou ústřičnou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!