Vložil: | MartinaT |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 130 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Králík na švestkách a černém pivu:
1 kg králičího masa
| mrkev
| petržel
| kousek celeru
| cibule
| olej
| 2 lžíce cukru
| slanina
| sušené švestky
| sůl
| citrónová šťáva
| krajíc tvrdého chleba
Postup přípravy receptu Králík na švestkách a černém pivu:
Maso prošpikujeme slaninou, osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme 30 minut odležet. Na tuku rozpustíme cukr, přidáme očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a orestujeme dozlatova. Potom vše zalijeme pivem a chvíli povaříme. Do tohoto základu vložíme porce králíka a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme a šťávu zahustíme nastrouhaným krajícem tmavého chleba. Dobře povaříme a přecedíme. Do omáčky přidáme spolu s masem vypeckované švestky a ještě chvíli povaříme.
Fotky receptu Králík na švestkách a černém pivu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!