Vložil: | Xkachla |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 100 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Králík po francouzsku:
králík
| 200 g čerstvých hub
| máslo
| lžíce hořčice
| 100 ml bílého jogurtu
| slanina
| 100 ml bílého vína
| 20 g polohrubé mouky
| kmín
| mletý pepř
| sůl
Postup přípravy receptu Králík po francouzsku:
Porce králíka potřeme hořčicí, kterou jsme promíchali s trochou rozpuštěného másla. Na zbylé rozpuštěné máslo rozehřáté v hrnci klademe připravené porce králíka a krátce je ze všech stran opečeme. Opečené maso vyjmeme a dáme stranou. Houby očistíme a pokrájíme. Slaninu nakrájíme drobně, necháme rozškvařit, přidáme houby, osolíme a okmínujeme. Do zapékací misky dáme porce králíka a posypeme je podušenou směsí hub a slaniny. Zalijeme bílým vínem, přiklopíme pokličkou a dusíme v předehřáté troubě doměkka.
Do bílého jogurtu vmícháme lžíci polohrubé mouky a přilijeme ho k téměř hotovému masu. Promícháme se šťávou z pod masa a necháme ještě chvíli provařit.
Fotky receptu Králík po francouzsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!