Postup přípravy receptu Králík po italsku:
Maso omyjeme osušíme. Několik listů máty opereme a odložíme, zbytek posekáme. Mátu promícháme z rozpůleným česnekem, 4 lžícemi oleje, citrónovou kůrou a pepřem. Stehna potřeme a necháme asi 30 minut odležet. Mrkev pokrájíme na drobno. Artyčoková srdíčka necháme pokapat. Troubu předehřejeme na 200°C. Stehna s marinádou osmahneme. Přidáme mrkev, artyčoky, olivy a krátce opečeme. Poprášíme moukou,přidáme vývar a citrónovou šťávu. Pod poklicí dusíme v troubě asi 50 minut. Osolíme a opepříme. Citrón omyjeme, nakrájíme na plátky a opečeme na 1 lžíci oleje. Maso, zeleninu a citrón rozdělíme na talíře. Ozdobíme zbylou mátou.