Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Králík po lisabonsku:
1 králík
| 200 g slaniny
| 1 kysaná smetana
| sůl
| mouka
| Na marinádu:
| 1 sklenka vína
| 1 sklenka vinného octa
| nakrájená cibule
| pepř
| jalovec
| bobkový list
Postup přípravy receptu Králík po lisabonsku:
Suroviny na marinádu smícháme v hrnci a necháme přejít varem. Do vychladlé marinády vložíme králíka a ponecháme dva dny. Pak jej osušíme, protáhneme slaninou, osolíme a pečeme na rozpuštěné slanině. Při pečení králíka podléváme marinádou. Šťávu zahustíme moukou a povaříme, přidáme kysanou smetanu. Hotovou omáčku scedíme a přelijeme s ní porce upečeného králíka.
Fotky receptu Králík po lisabonsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!