Vložil: | MartinaT |
Porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 1 |
|
|
Použité suroviny receptu Králík s cibulovou omáčkou:
1 králičí předek
| 500 ml mléka
| 3 cibule
| 50 g mrkve
| svazeček bylinek (petržel, libeček, estragon, kerblík
| 100 g másla
| 4 kuličky pepře
| 60 g hladké mouky
| 300 g králičích jater
Postup přípravy receptu Králík s cibulovou omáčkou:
Králičí předek omyjeme, osušíme a máčíme v mléku asi 3 hodiny. Poté králíka vyjmeme, omyjeme a vložíme do vařící osolené vody. Přidáme pepř, kousek cibule, mrkev a oprané bylinky. Zvolna vaříme, až je maso měkké. Králičí maso vyjmeme a naporcujeme. Z másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme ji procezeným vývarem a dobře provaříme. Očištěnou cibuli jemně nastrouháme, přidáme do omáčky a krátce povaříme. Porce masa přeléváme cibulovou omáčkou a obkládáme kousky jater, která jsme krátce opekli na másle a podusili.
Fotky receptu Králík s cibulovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!