Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 105 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Králík s liškami:
1 kg králičího masa
| 2 l podmáslí
| 1 lžíce oleje
| 20 g másla
| 40 g šalotky
| česnek
| 2 dózy nakládaných hub (lišek)
| 400 g rajčat
| 2 lžičky vývaru
| tymián, petrželka
| sůl, pepř
| zakysaná smetana
Postup přípravy receptu Králík s liškami:
Králíka dáme přes noc roztát do podmáslí, bude pak křehký. Maso osušíme. V hrnci rozpustíme olej a česnek v něm lehce orestujeme a vyjmeme. K oleji přidáme máslo, ve kterém lehce opečeme jednotlivé porce králíka. Vyjmeme a udržujeme v teple. Šalotku oloupeme a přepůlíme, podusíme společně s liškami. Rajčata oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme nadrobno. Přidáme k šalotce a houbám, zalijeme vínem. Okořeníme vývarem a tymiánem. Pak přidáme maso a zakryjeme. Dusíme asi 40 minut. Maso opět odložíme a udržujeme v teple, do omáčky přidáme nasekanou petrželku, dochutíme solí a při vysoké teplotě asi 5 minut povaříme.
Fotky receptu Králík s liškami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!